TPV kohtaa liigaan haluavan TPS:n

Ennakko TPS TPV 8

 

Suomalaisen jalkapallon maratontaulukossa toisena oleva FC TPS isännöi torstaina Ykkösen ottelua TPV:tä vastaan. Kyseessä on samalla turkulaisten tämän kauden ensimmäinen kotiottelu. FC TPS on sarjassa viidentenä neljällä pisteellä, TPV seitsemäntenä yhdellä pisteellä.

- Meillä on torstaina kolmas Ykkösen peli. Jokainen pelaaja on tähän mennessä huomannut, että yhtään ei ole varaa löysätä, sanoo TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen.

FC TPS, kahdeksan Suomen mestaruuden ja kolmen Suomen Cupin ykkönen pelaa tällä kaudella mielessään vain yksi asia: pikainen nousu takaisin Veikkausliigaan. Pikaisella tarkoitetaan tässä yhteydessä Ykkösen voittamista ja nousua syksyllä.

- Seurassa päätettiin heti viime kauden jälkeen, että ainoa tavoitteemme on paluu Veikkausliigaan, sanoo FC TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen.

Tämä tiedetään myös TPV:n joukoissa. Päävalmentaja Anssi Ylinen on jälleen kerran kotiläksynsä tehnyt.

- TPS:llä on loistava materiaali niin laadussa kuin määrässäkin. Isolla määrällä joukkueen pelaajista on paljon pelikokemusta Veikkausliigasta ja Ykkösestä. Joukkueen peruspelitempo on korkea ja tällä tavalla TPS pyrkii ottamaan tilaa ja aikaa meiltä pois. Hyökkäyspään pelaajat tekevät nopeita aloitejuoksuja, Ylinen sanoo.

TPV:llä on torstaina edessään kolmas Ykkösen peli. Jokainen pelaaja on Ylisen mukaan tähän mennessä huomannut, että yhtään ei ole varaa löysätä.

- Edellisestä pelistämme on viisi päivää ja jotain muutoksia varmaan tehdään. Puolustuksen varmuus pitää saada vakiinnutettua sekä rakentelu- ja murtautumisvaihetta kehitettyä. Muutama pelaaja puuttuu torstaina, koska he eivät ole täydessä kunnossa, Ylinen toteaa.

Tammikuussa pelatun Suomen Cupin ottelun TPS voitti 2-0.

TPS:ää eivät numerot tyydytä

Kahden kierroksen jälkeen turkulaisilla on neljä pistettä; kolme pistettä 1-0 -voitolla MYPASTA ja yksi piste tasapelistä EIF:n kanssa.

- En ole pettynyt mutta en ole tyytyväinenkään näihin numeroihin, sillä kummassakin pelissä oli ainesta parempiinkin tuloksiin. Maalipaikkojen luominen suhteessa vastustajan luomiin paikkoihin on ollut tyydyttävällä tasolla, mutta viimeistelyä on syytä parantaa, sanoo päävalmentaja Tommi Pikkarainen.

TPV:tä vastaan Pikkarainen toivoo näkevänsä aggressiivisen ja vauhdikkaan TPS:n.

Vuonna 1922 perustetulla TPS:llä on takanaan peräti 73 kautta Suomen pääsarjassa. Seuran perustaminen liittyy hyvin vahvasti kielipolitiikkaan, kun Turun suomenkieliset jalkapalloilijat yhdistivät voimansa vastavoimaksi ruotsinkielisten ÅIFK:lle. Ensimmäinen Suomen mestaruus tuli vuonna 1928 ja toistaiseksi viimeisin vuonna 1975. SM-hopeaa seura on saanut 12 kertaa ja pronssia 11. Tuorein Veikkausliigan mitali on vuodelta 2012, jolloin TPS sijoittui kolmanneksi.

Kiistaton suomalaisen jalkapallo legenda on vuonna 1951 syntynyt Heikki Suhonen, joka edusti yhtä kautta lukuun ottamatta vain TPS:ää. Suhonen pelasi 427 SM-ottelua ja teki niissä 206 maalia. Tuota maalimäärää ei ole toistaiseksi ylitetty.

TPV:n liigamestaruudesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 25 vuotta. Tuossa joukkueessa pelasivat TPS:stä tulleet Mika Aaltonen (viisi peliä) ja Kim Suominen.(26 peliä). Aaltonen oli ensimmäinen suomalainen, joka on tehnyt sopimuksen Italian Serie A:ssa pelaavan joukkueen kanssa. Kauppatieteiden tohtoriksi väitellyt Aaltonen on tulevaisuudentutkija.

Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.