”Tasapeli tuntuu tappiolta”

TPV MuSa 1

 

TPV:n Riku Oras puki sanoiksi koko joukkueen tunnelmat. Hetki sitten TPV:n ja MuSan välinen ottelu oli päättynyt 0-0, mutta pallonhallinnan perusteella ottelu olisi voinut päättyä TPV:n voittoon.

- Tulos tuntuu tappiolta, emmekä saaneet haluttua palkintoa. Olen pettynyt tulokseen, mutta toivottavasti piste lämmittää myöhemmin, Oras sanoi lehdistötilaisuudessa.

Ensimmäinen TPV:n kotipeli osoitti joukkueen pahimman ongelman. Pelivälinettä pidetään hallussa ja peliä pystytään rakentamaan siihen asti, kunnes päästään perinteiselle maalintekoalueelle. Se viimeinen ja siis ratkaiseva laukaus jäi joko tekemättä tai se oli laadullisesti huono.

Pallonhallintaprosentti oli läpi ottelun selvästi kotijoukkueella, mutta yhtä vähän kuin maalintekourheilussa tunnetaan työvoittoja, yhtä vähän voitetaan pallonhallintaprosenteilla. Ensimmäisellä jaksolla porilaiset pystyivät harvoista hyökkäyksistään rakentamaan jopa vaarallisempia maalintekotilanteita, kuin keskikenttää hallinnut TPV. Tuomas Karjanlahti TPV:n maalissa pelasi jälleen yhtä vakuuttavasti kuin edellisessäkin ottelussa Hakaa vastaan.

Aloituksessa oli tuttu nimi Mauno Siren, mutta tällä kertaa ei puolustajana vaan oikean laidan pelaajana.

Ensimmäinen ja yksi koko ottelun vaarallisimmista tilanteista rakentui puolen tunnin pelaamisen jälkeen TPV:n Arjan Goljahanpoorille. Pilkun kohdalla pallon saanut Goljahanpoor ei kuitenkaan onnistunut maalia tekemään. Aivan ottelun loppuhetkillä Eetu Kolulle avautui mahdollisuus tehdä kolmen pisteen arvoinen maali. Laukaus kuitenkin jäi suutariksi.

Toisella jaksolla tunteet kuumenivat kummassakin joukkueessa ja ottelun tuomari Marko Grönholm näytti keltaista korttia kolme kertaa. Pientä tönimistä ja jälkipeliä ”suunsoittamisineen nähtiin ottelun päätösvihellykseen asti.

TPV:n päävalmentaja Anssi Ylistä ei piste tyydyttänyt; ei edes siksi, että nyt on TPV:n pistepussi avattu. Ylisen mukaan joukkue lähti hakemaan voittoa eli kolmea pistettä.

- Kuten numerot osoittavat, niin ottelu oli tasainen. MuSa puolusti totutusti alhaalta, eikä meille syntynyt kovin montaa paikkaa yrittää maalin tekemistä. Pelaaminen oli kuitenkin paljon parempaa kuin Haka-ottelu alku. Nyt pelaajat eivät enää jännittäneet, vaan uskalsivat pelata, totesi Ylinen.

”Emme saaneet palkintoa”

TPV:n Riku Orakselle tulos tuntui tappiolta. Samaa ajattelivat Oraksen mukaan muutkin pelaajat.

- Emme saaneet haluttua palkintoa. Ensimmäisellä jaksolla pystyimme pitämään palloa, mutta emme pystyneet luomaan paikkoja, joista tehdä maali. Tosin ei niitä tullut MuSallekaan. Toisella jaksolla Punakone pystyi myllyttämään peliä, mutta edelleen tuloksettomasti, sanoi Oras.

MuSan Jussi Välilä ei olisi ennen peliä ollut tyytyväinen lukemiin 0-0, mutta ottelun jälkeen mietteet olivat toisenlaiset.

- Saimme klassillisen taistelupisteen, sillä emme pelanneet parasta peliämme. Melkoista vääntöä koko pelin ajan, Välilä sanoi.

MuSan vastuuvalmentaja Ville Ulanen jäi kaipaamaan pelaajiltaan suurempaa huolellisuutta pallollisessa mutta myös ilman pallon kanssa pelaamisessa.

- Jäimme piirun verran siitä, mikä meidän suunnitelmamme oli. Pisteeseen on sikäli oltava tyytyväinen, että kahden vieraspelin jälkeen meillä on neljä pistettä. Niin ensimmäisessä pelissämme Kajaanissa kuin tänäänkin pystyimme ottamaan vastustajalta pois sen terävimmät aseet, Ulanen totesi.

Lauantain otteluiden jälkeen TPV on sarjassa seitsemäntenä. Ykköstä johtaa FC Haka ja kuudessa pisteessä on myös FFJaro.

Tästä sarjataulukkoon

TPV:n seuraava peli on torstaina Turussa TPS:ää vastaan.

TPV:n kokoonpano

1 Karjanlahti Tuomas, 2 Saarinen Juho, 3 Kovaqi Ardian, 4 Siren Mauno (8 Ek Eino-Veikko 74 min.), 5 Smeets Tommi, 9 Goljahanpoor Arjan (17 Oksanen Jesse 74 min.), 10 Näykki Paavo, 13 Ositashvili Giorgi, 16 Oras Riku, 20 Kolu Eetu,

Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Tapio Kalliomäki

TPV MuSa 2

Ottelu oli ensiminuutista lähtien kamppailua ja mies miestä -vastaan vääntöä.

Katso tästä Henri Kilpisen tekemä kooste:

 

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.