Kapteenisto janoaa voittoa kotiottelusta

Kapteeniston haastattelu 1

 

Ensimmäinen vierasottelu Ykkösessä on takana, ensimmäinen kotiottelu on edessä. TPV:n kapteenisto Tommi Smeets-Juho Saarinen-Tomi Ylinen janoaa voimallisesti ensimmäistä voittoa.

- Peli Hakaa vastaan on tietyllä tavalla unohdettu, mutta onhan se vielä jossain määrin mielessä. Hävisimme MuSa:lle kummatkin harjoitusottelut, joten nyt on aika ottaa voitto, Saarinen huomauttaa.

Keskikenttäpelaajat Tommi Smeets (C) ja Tomi Ylinen (A) sekä puolustaja Juho Saarinen (A) ovat pari viikkoa totutelleet kapteeniston rooliin. Smeetsillä on ikää 25 vuotta, Ylisellä 23 ja Saarisella 24 vuotta. Pirkanmaan Derby FC Hakaa vastaan oli Smeetsille ja Yliselle ensimmäinen ottelu Ykkösessä. Saarinen tuli Tehtaan kentälle 60 ottelun kokemuksella. Edelliset Ykkösen pelit Saarisella olivat kaudella 2017 FC Hakassa.

- Olemme käyneet harjoitusten yhteydessä Haka-ottelun videolla läpi asioista, joita teimme oikein ja väärin. Kovin paljon tuota peliä ei auta jäädä märehtimään, vaan on mentävä eteenpäin kohti lauantain MuSa-ottelua, Saarinen sanoo.

Smeets on joukkueesta pisimpään hakenut TPV:n nousua Ykköseen. FC Hakaa vastaan Pirkanmaan Derbyssä tuo hetki vihdoin toteutui.

- Olihan se hienoa vihdoinkin päästä pelaamaan Ykkösessä. Tuloksellisesti se peli ei tyydyttänyt, vaan niin minä kuin koko joukkuekin odotamme seuraavaa ottelua eli MuSa:n kohtaamista Ratinassa, jotta pääsemme parantamaan peliämme, Smeets sanoo.

MuSa on toinen sarjanousija, jota ei kuitenkaan voiteta sillä, että keskitytään muistelemaan edellisen ottelun tapahtumia. Ylinen uskoo ottelusta muodostuvan kahden joukkueen kova kamppailu.

- Porilaiset ovat aika fyysisiä ja heidän kanssaan saa painia vähän joka puolella kenttää. Joukkueella on selkeä pelitapa, jossa pelataan hyvin paljon pystyyn. Tälle sarjatasolle heillä on ihan hyviä pelaajia, Ylinen toteaa.

Smeets muistuttaa MuSan puolustavan alhaalta, jolloin vastustajalla on vaikeuksia löytää tilaa linjan takaa ja pelaajien välistä.

- Kun he saavat pallon, niin hanakasti lähtevät hyökkäämään, joten meidän on oltava hereillä kaiken aikaa. Esimerkiksi pallonmenetysten jälkeen on iskettävä heti kiinni.

TPV ja MuSa on tuttuja toisilleen. Jokakeväisten harjoitusotteluiden ohella muistijälkeä ovat vahvasti piirtäneet kaudet Kakkosen samassa lohkossa.

- MuSa on pelannut vuosia samalla pelisysteemillä, joten yllätyksiä ei ole odotettavissa tai näin ainakin voisi luulla. Voihan olla, että he tämän haastattelun luettuaan muuttavat pelitapaansa, naurahtaa Saarinen.

Sillä, että Ratinassa lauantaina klo 17 alkavassa ottelussa kohtaavat toisensa kaksi nousijaa, ei Smeetsin mielestä ole merkitystä.

- Tätäkin ottelua lähdemme voittamaan ja tappelemaan pisteistä kuten kaikkia muitakin otteluita. Ottelut on voitettava, oli vastustajan nimi mikä tahansa.

Ylinen muistuttaa, että nousijoidenkin keskinäisessä kamppailussa voittaja saa kolme pistettä.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Kapteeniston haastattelu 2 TPV:n kapteenisto vasemmalta: Tomi Ylinen, Tommi Smeets ja Juho Saarinen.

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.