Pitkä odotus päättyy lauantaina

Kauden aloitusjuttu 24

 

Odotus oli pitkä mutta lauantaina se vihdoin päättyy. Pirkanmaan Derbyssä TPV tekee paluun Ykkösen kentille, joista se poistui kauden 2010 jälkeen.

- Olen innoissani mukana joukkueessa ja päävalmentajana. Niin minä kuin koko joukkue odotamme innostuneina ja hyvillä mielillä pitkän sarjakauden alkamista. Olemme harjoitelleet hyvin ja kun pelit alkavat, niin se on meille juhlaa, sanoo  päävalmentaja Anssi Ylinen.

Anssi Ylinen on ollut TPV:n päävalmentaja kaudesta 2016 alkaen. Jos on suurimmalle osalle joukkueen pelaajista Ykkönen eli Suomen toiseksi korkein sarjataso outo, sitä se on myös kokeneelle Yliselle.

- Ihan mukavaa on olla Ykkösessäkin valmentajana. Pelaaminen Ykkösessä on Kakkoseen verrattuna laadukkaampaa, pelaajat ovat yleisesti ottaen parempia ja vauhtia on enemmän mutta tilaa vähemmän kuin Kakkosessa. Kaikki on Ykkösessä tehtävä paremmin kuin alemmilla sarjatasoilla. Tämä tosiasia on näkynyt myös talven harjoituksissa ja harjoitusotteluissa, Ylinen huomauttaa.

TPV tuli Kakkosessa tunnetuksi joukkueena, jossa jokainen pelaaja osallistuu puolustamiseen. Niinpä viime kaudella TPV:n päästettyjen maalien määrä oli pienin kaikista joukkueista: 24 ottelussa TPV:lle tehtiin vain 21 maalia. Päävalmentaja uskoo tälläkin kaudella joukkueensa olevan taisteleva, hyväkuntoinen ja kurinalaisesti puolustava.

- Vähimmäistavoite luonnollisesti on pelata Ykköstä myös vuonna 2020. Uskon vakaasti siihen, että meillä on mahdollisuudet voittaa kenet tahansa. Rutiinitaso ja tasaisuus ratkaisevat paljon, toteaa Ylinen.

Pelaajabudjetin suuruus eli tarkemmin sanottuna pienuus asetti talvella omat rajansa

- Meillä on varmasti MYPA:n kanssa sarjan pienin budjetti, joten emme välttämättä pysty hankkimaan loukkaantuneiden tilalle korvaavia pelaajia kovin helposti. Sen takia olemme talven aikana peluuttaneet useita pelaajia, huomauttaa Ylinen.

Nuoruus tuo mahdollisuuden

TPV:n joukkue on paitsi nuori niin myös melko kokematon. Ylivoimainen enemmistö pelaajista on urallaan ensimmäistä kertaa Ykkösen joukkueessa, kokenein on Giorgi Ositashvili peräti 164 Ykkösen ottelullaan sekä 21 Veikkausliigan ottelullaan. Vaikka TPV:n runko on pääosin nuori, on joukkueessa Ositashvilin ohella Ykkösessä pelanneita. Vaihtelevan määrän otteluita ovat pelanneet Tuomas Karjanlahti, Jari Nikkilä, Juho Saarinen, Arjan Goljahanpoor, Tuomas Lähdesmäki, Topi Järvi, Eetu Kolu ja Eetu Räsänen.

Yliselle pelaajien syntymävuodet 1995-1996 merkitsevät enemmänkin mahdollisuuksia kuin uhkaa.

- Etenkin kun ottaa huomioon, ettei TPV eli Punakone ole pitkään aikaan pelannut Ykkösessä. Aivan varmaan tämä tuo intoa ja taistelutahtoa ja nämä ovat meille ehdottomasti suuria vahvuuksia, Ylinen sanoo.

Ykkösen media-avauksessa joukkueilta kysyttiin putoajasuosikeista. TPV:n nimeä ei yhteenvedossa mainittu. AC Oulun pelaajisto puolestaan tekee podcast-ohjelmaa ja tuoreimmassa lähetyksessä äänessä ollut kolmikko sijoitti tamperelaiset kuudenneksi.

Ylinen ei laita painoa muiden joukkueiden näkemyksille koska ”ennustella saa”.

- Kausi on pitkä ja ainoastaan teot ratkaisevat. Jos pelaamme samalla tavalla kuin talven Suomen Cupin otteluissa ja harjoitusotteluissa, niin meillä on hyvät mahdollisuudet saada pisteitä riittävästi sarjapaikan uusimiseksi, Ylinen toteaa.

Paremmin ei TPV:n paluu Ykköseen voisi tapahtua kuin Pirkanmaan Derbyllä FC Hakaa vastaan. Kamppailu Pirkanmaan herruudesta alkaa heti ensimmäisestä ottelusta.

TPV:n joukkue tällä kaudella

Maalivahdit: 1 Tuomas Karjanlahti, 12 Antti Kuusinen, 22 Aapo Sipponen.

Puolustajat: 2 Juho Saarinen, 3 Ardian Kovaqi, 4 Mauno Sirén, 6 Jari Nikkilä, 13 Giorgi Ositashvili, 23 Joonas Rantala, 25 Juho Mattila, 28 Iiro Karimäki.

Keskikenttäpelaajat: 5 Tommi Smeets, 7 Tuomas Lähdesmäki, 8 Eino-Veikko Ek, 9 Arjan Goljahanpoor, 10 Paavo Näykki, 11 Tomi Ylinen, 16 Riku Oras, 17 Jesse Oksanen, 19 Hakim Belbachir.

Hyökkääjät: 14 Eetu Räisänen, 15 Roope Kostiainen, 18 Topi Järvi, 20 Eetu Kolu.

TPV pelasi liigassa 1993-1995 ja voitti mestaruuden vuonna 1994. Joukkue teki  liigaan vain kauden mittaisen paluun vuodeksi 1999. Kaudet 2000-2001 joukkue pelasi Ykkösessä, 2002-2006 Kakkosessa ja 2007-2010 jälleen Ykkösessä.

Ykkösessä pelataan tällä kaudella kymmenen joukkueen kolminkertainen sarja, jonka voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kaudelle 2020. Vuonna 2020 tapahtuvan sarjauudistuksen takia ainoastaan yksi joukkue putoaa Kakkoseen.

Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.