TPV pelaa yhteistyöfutista

IMG 9823

 

Ykkösen media-avaus maanantaina Elisan toimitiloissa Helsingissä toi samaan tilaan kaikkien kymmenen joukkueen päävalmentajat ja kapteenit. Ennen iltapäivän mediatilaisuutta pelaajille ja valmentajille tarjottiin erotuomari- ja antidopinginfoa sekä kerrottiin vuonna 2020 tapahtuvasta sarjajärjestelmän uudistuksesta.

Suorassa Elisa Viihteen televisiolähetyksessä ääneen pääsivät myös TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen ja kapteeni Tommi Smeets. Suurimmalla osalla nousijajoukkueen pelaajista ei ole kokemusta Kakkosta korkeammalta sarjatasolta.

- Kokemattomuus Ykkösestä on tietysti haaste, mutta uskon pelaajien kasvavan kauden aikana Ykkösen pelaajiksi. Uskon myös siihen, että jokainen pelaaja kykenee pelaamaan tällä tasolla, huomautti Ylinen.

Ylinen lanseerasi media-avauksen suorassa tv-lähetyksessä termin ”yhteistyöfutis”. Hän muistutti joukkueelle tehdyn viime kauden 24 ottelussa vain 19 maalia.

Viisivuotiaasta alkaen TPV:tä edustanut kapteeni Tommi Smeets totesi joukkueen menneen harjoituskaudella askel kerralla eteenpäin.

- Pelasin tässä joukkueessa monta vuotta Kakkosessa ja vaikka pelaajia onkin vaihtunut rinnalta vuosien aikana, on meillä kasassa hyvä runko. Olemme tehneet monta vuotta laadukasta työtä ja olemme menneet eteenpäin jokapäiväisessä tekemisessä, Smeets sanoi.

Suomen Cupin pelit osoittivat Smeetsin mukaan sen, ettei joukkueen tarvitse Ykkösessä nöyristellä ketään.

Aivan haastattelun lopuksi Smeetsiä pyydettiin kuvaamaan hollannin kielellä tämän kauden TPV:tä. TPV:n kapteenin isä on hollantilainen, joten Smeetsillä on kaksi kotikieltä.

Ykkösessä pelataan kaudella 2019 kymmenen joukkueen kolminkertainen sarja, jonka voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kaudelle 2020. Toiseksi sijoittunut joukkue karsii paikasta Veikkausliigaan kaksiosaisessa karsinnassa Veikkausliigan 11. sijoittuneen joukkueen kanssa. Ensimmäinen karsintapeli pelataan Ykkösen joukkueen paikkakunnalla, ja toinen Veikkausliigan joukkueen paikkakunnalla.

Vuonna 2020 tapahtuvasta laajasta sarjajärjestelmän uudistuksen johtuen kauden päätteeksi ainoastaan yksi joukkue putoaa Kakkoseen.

Kaudella 2020 Ykkönen pelataan 12 joukkueella ensin kaksinkertaisena runkosarjana ja sen jälkeen yksinkertaisina kuuden joukkueen loppusarjoina, joissa runkosarjan pisteet sekä tehdyt ja päästetyt maalit säilyvät sellaisenaan. Ylemmän loppusarjan voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan ja sijoille 2.-4. sijoittuneet pelaavat jatkokarsinnan Veikkausliigakarsintaan pääsystä. Kolme viimeistä putoaa puolestaan Kakkoseen.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

IMG 9800

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #7 JESSE OKSANEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
  TV400x400    
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.