MuSa voitti, koska työvoittoja ei tunneta

TPV Musa 1

Harjoitusotteluksi poikkeuksellisen raju ja varoituksia sisältänyt ottelu nähtiin Kaupin Urheilupuiston lauantai-illassa. Ykkösen nousijat TPV ja porilainen MuSa pelasivat vähän maalitilanteita tarjonneen ottelun, joka päättyi porilaisten 1-2 (1-1) -voittoon.

Kolmen maalin ottelu kiteytettynä: maalipaikat käytettiin suhteellisen tehokkaasti hyväksi.

Ottelu oli alkuvihellyksestä loppuvihellykseen asti tasainen, voisi sanoa että tasaisen tapahtumköyhä. Jos urheilussa jostain ihmeen syystä tunnettaisiin käsite ”työvoitto”, olisi voitto silloin jäänyt Tampereelle. Isäntäjoukkue oli läpi ottelu hivenen porilaisia aktiivisempi, rakensi hyökkäyksiään maltillisesti ja loi maalintekotilanteita.

Ottelun ensimmäinen maali merkittiin MuSalle ja tuo maali syntyi ottelun ensimmäisestä maalintekotilanteesta. Toinen vaarallinen hyökkäys synnytti tasoitusmaalin, jossa esityön tekivät Eetu Kolu ja 24-vuotissyntymäpäivään juhlistanut Eino-Veikko Ek. Maalin teki joukkueen kapteeni Tommi Smeets. Kolu syötti lähes päätyrajalta maalin eteen, jossa Ek jatkoi pallon Smeetsille.

Toisella jaksolla TPV sai entistä enemmän otetta itselleen, mutta voittomaalin teki kuitenkin MuSa. Yhtä hyvin ottelu olisi voinut päättyä tasan tai yhden maalin kotivoittoon. Tällä kertaa porilaiset olivat hannu hanheja. Toisen jakson luonne noudatti ensimmäisen puoliskon tyyliä: paljon työtä, rajuja tilanteita, keltaisia kortteja mutta vähän maalintekopaikkoja.

Päävalmentaja Anssi Ylinen luonnehti tuomaria erinomaiseksi eikä laittanut varoitusten antamista hänen piikkiinsä.

- Tänään pelattiin kovaa ja vääriin. Kovaahan voi pelata, mutta tällaista peli välillä on. Meidän ei tarvitse itkeä tätä ottelua tulosta, Ylinen huomautti.

MuSa puolusti koko ottelun ajan alhaalla tavaramerkkinsä mukaisesti ja kun TPV:kin puolusti pienellä kentällä hyvin, ei maaleilla päästy herkuttelemaan. Jos ei saa tilanteita syntymään, ei myöskään ole lupa odottaa maaleja.

- Tilanteisiin nähden kumpikin joukkue teki maalit tosi hyvällä prosentilla. En ole tällä harjoituskaudella varmaan nähnyt näin suoraviivaista peliä, mutta tämä oli kamppailupeli, jossa sai vääntää. Ennen sarjan alkua tällainen ottelu sopi vallan mainiosti, sanoi Ylinen.

TPV:n harjoitusotteluiden tyylin mukaisesti lauantainakin kentällä nähtiin useita punapaitaisia. Tauolla Joonas Rantala tuli Giorgi Ositashvilin tilalle ja toisella jaksolla peliin tulivat mukaan myös Jesse Oksanen ja Eetu Räisänen ja vaihtopenkille tulivat Riku Oras ja Ek.

TPV:n ensimmäinen Ykkösen kotiottelu pelataan lauantaina 4.5. Vastaan asettuu kukapa mukaan kuin MuSa.

- Odotettavissa on hyvin tasaväkinen ottelu, jonka osapuolet tuntevat toisensa hyvin, Ylinen huomautti.

TPV:llä on vielä yksi harjoitusottelu ennen Ykkösen käynnistymistä 27.4. TPV kohtaa ”vierasottelussa” Kakkoseen nousseen Ilves 2:n.

TPV:n kokoonpano

1 Tuomas Karjanlahti

3 Ardian Kovaqi

4 Mauno Siren

5 Tommi Smeets

8 Eino-Veikko Ek

9 Arjan Goljahanpoor

11 Tomi Ylinen

12 Antti Kuusinen

13 Giorgi Ositashvili

16 Riku Oras

20 Eetu Kolu

23 Joonas Rantala

28 Iiro Karimäki

Katso tästä Henri Kilpisen tekemä kooste ottelusta
.be">.be

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

IMG 9719

IMG 9629

IMG 9606

IMG 9617

IMG 9611

IMG 9723

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #7 JESSE OKSANEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
  TV400x400    
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.