156 ottelun mies palaa Ykköseen

Giorgi Ositashvili 11.4.19

 

Jokainen TPV:n pelaaja odottaa Ykkösen alkamista kuin lapsi jouluaattoa. Suurelle enemmistölle joukkueen pelaajista Ykkönen on uusi sarjataso, mutta ei Giorgi Ositashvilille. Takana on peräti 156 ottelua Ykkösessä ja 21 ottelua liigassa KTP:n joukkueessa.

- Teen paluun Ykköseen, mutta silti tämä on ihmeellistä ja jännittävää. Minulla on takana paljon otteluja ja silti tuntuu, kuin edessäni olisi jotain uutta. En ajattele, että olen pelannut ennenkin Ykköstä, vaan minulle tämä on uusi askel, Ositashvili sanoo.

Lyhyt kertaus georgialaisen puolustajan historiaan. Giorgi Ositashvili tuli Suomeen kaudeksi 2008 Kakkosessa pelanneeseen FC Kuusankoskeen. Vuosina 2009–2014 Ositashvili pelasi 156 Ykkösen ottelua KooTeePeessä ja sen seuraajassa KTP:ssä. Veikkausliigassa hän pelasi 21 ottelua 2015-2016 KTP:n väreissä. Kauden 2017 Ositashvili pelasi Kakkosen Kultsu FC:ssä.

Ositashvili sanoo odottavansa suurella innolla kauden alkamista, joka tapahtuu 27.4. vierasottelulla FC Haka vastaan eli kyseessä on Pirkanmaan Derby. Mies voisikin Arnold Schwarzenegger tapaan todeta ” I'm back”.

- En ajattele laisinkaan, että olen jo pelannut monta vuotta Ykköstä. Olen hyvin innostunut ja iloinen siitä, että 34-vuotiaana pystyn palaamaan Ykköseen. Olen ikään kuin vastasyntynyt, Ostitashvili sanoo.

Kauden 2017 aikana Ositashvili oli päättynyt lopettaa jalkapallon pelaamiseen. Muutto Tampereelle työn perässä sai miehen kuitenkin ottamaan yhteyttä TPV:n päävalmentajaan Anssi Yliseen ja ura jatkuikin yllättäen.

- Päätin yrittää vielä ja kun tutustuin pelaajiin näin kuinka hyvä joukkue TPV on ja kuinka hyvä ilmapiiri joukkueessa vallitsee. Innostus pelaamiseen syttyi uudelleen.

Ykkönen on täynnä nälkäisiä pelaajia

Ositashvili oli viime kaudella merkittävässä roolissa ja mies osoittautuikin täsmähankinnaksi. Viime kaudella jokaisella pelaajalla oli kokemusta Kakkosesta, mutta tänään joukkueessa on vain muutama Ykkösessä aiemmin pelannut.

- En vielä tiedä, kuinka meidän käy sarjassa, mutta toivon meillä olevan sellaisia pelaajia ja sellainen joukkue, joka yltää kuuden parhaan joukkoon. Ykkönen on sarja, joka on täynnä nälkäisiä pelaajia, jotka haluavat nousta ylemmäksi. Jos Kakkosessa tietääkin, että tuon ja tuon joukkueen me voitamme, niin Ykkösessä ei mitään pysty tietämään varmasti. Jokaisessa pelissä on taisteltava, Ositashvili huomauttaa.

Ykkösen ja Kakkosen eroista huolimatta Ositashvili muistuttaa kyseessä olevan sama peli.

- Kysymys on jokaisen pelaajan henkisistä voimavaroista eli siitä mitä haluat. Mistään muusta ei ole kyse. On harjoiteltava paremmin ja peli on nopeampaa kuin Kakkosessa, joten pelaajan on keskityttävä koko 90 minuutin ajan, yhtään ei voi antaa periksi, Ositashvili toteaa.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Giorgi Ostihasvili 2 11

Aanssi Ylinen 1 23.10.19
23.10.2019

Anssi Ylinen: talvi antoi väärän signaalin

in Edustus uutiset
TPV KTP 1
20.10.2019

TPV teki töitä Tammelassa

in Edustus uutiset
Ennakko TPV KTP 19.10. 1
19.10.2019

Tammelassa ei nähdä höntsypeliä

in Edustus uutiset
MYPA TPV 1
04.10.2019

Häviö jätti tyhjän olon

in Edustus uutiset
Ennakko MYPA TPV 1 3
03.10.2019

Anssi Ylinen: pelkäämällä ei tulosta synny

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.