tule yhteistykumppaniksi 1200

TPV haastoi loppuun asti

TPV Mariehamn 3

 

IFK Mariehamnin valmentaja Peter Lundberg sanoi Suomen Cupin ennakkohaastattelussa huonosti pelaavan liigajoukkueen häviävän hyvin pelaavalle Ykkösen joukkueelle. Lauantaina Pirkkahallissa näkemys osoittautui lähes oikeaksi, sillä TPV-IFK Mariehamn päättyi 0-2 (0-0)

- Ottelu vahvisti käsitystä, että vaikka Punakone pelaa Ykkösessä, niin pystymme haastamaan liigajoukkueet, sanoi TPV:n maalivahti Antti Kuusinen.

Ensinäkemältä eikä toisellakaan näkemällä voinut kuvitella kentällä olleen rutinoituneen Veikkausliigan joukkueen ja Ykköseen syksyllä nousseen joukkueen. Siksi tasaista pelaaminen oli läpi ottelun. Jos oli IFK Mariehamnilla tilaisuuteensa, niin tilaisuuksia maalien tekemisiin oli myös TPV:llä. Muun muassa Eetu Kolu kohahdutti katsomoa muutamalla läheltä piti-tilanteella.

Lauantaina cupin ottelu osoitti, ettei Veikkausliigan joukkue voi lähteä takkia auki hakemaan helppoa rutiinivoittoa Ykkösessä pelaavasta joukkueesta. Maarianhaminalaisten ensimmäinen maali tuli Riku Sjöroosin lujalla ja suoraviivaisella laukauksella ottelun 69 minuutilla ja toinen maali lisäajalla, kun myös maalivahti Antti Kuusinen oli nostettu mukaan hyökkäykseen. TPV janosi tasoitusta päätösvihellykseen asti.

Kuusista ottelun lopputulos harmitti. Ottelu kun olisi voinut jopa päättyä kotijoukkueen voittoon: TPV ei osoittautunutkaan altavastaajaksi.

- Ottelu oli tasaista vääntöä alusta loppuun ja pystyimme lopussakin pitämään palloa. Vastustaja vei selvästi korkeat pääpallot meidän edestämme emmekä löytäneet asetta maata pitkin pelaamiseen. Tällaisissa peleissä ja näillä sarjatasoilla kyse on pienistä asioista, jotka ratkaisevat pelit, Kuusinen huomautti.

- Ottelu vahvisti käsitystä, että vaikka Punakone pelaa Ykkösessä, niin pystymme haastamaan liigajoukkueet.

Anssi Ylinen pettyi tulokseen

TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen oli pettynyt tulokseen ja vaikka joukkue halusi voittaa, ei se riittänyt lauantaina. Ylisen mukaan TPV pelasi rutiiniottelun.

- Omalla tasollamme pelasimme ja vaikka emme pelanneet ylätasolla emme tosin flopanneetkaan. Ykkösessä tapellaan ajasta sekä tilasta ja näissä asioissa meillä on parannettavaa. Ottelussa näkyi pelaajiemme kokemuksen puute, koska suurin osa pelaajista ei ole pelannut ainuttakaan Ykkösen ottelua ja tänään vastassa oli kokenut liigajoukkue, huomautti Ylinen.

Ylisen mukaan IFK Mariehamn on vielä toistaiseksi TPV:tä parempi joukkue. Koska voittoa haluttiin ennakkoasetelmista huolimatta, näkyi pettymys tamperelaisten kasvoilta.

- Meillä oli suuri kunnia pelata niinkin hyvää joukkuetta kuin IFK Mariehamnia vastaan ja tällaiset ottelut vievät jokaista pelaajaa eteenpäin. Tämä tulos ei murenna itseluottamustamme vaan päinvastoin, koska emme olleet missään vaiheessa jyrän alla. Cupissa ei ole merkitystä sillä, kuinka paljon häviää. Jos olisimme tasoittaneet, olisimme päässeet jatkoajalle ja saaneet lisää mahdollisuuksia voittamiseen, Ylinen totesi.

IFK Mariehamnin valmentaja Peter Lundberg oli ottelun jälkeen tyytyväinen 0-2 -voittoon mutta ennen kaikkea siihen, että joukkue eteni kahdeksan parhaan joukkoon.

- TPV pelasi hyvin ja ottelu oli tiukka. Olen ehdottoman tyytyväinen lopputulokseen, vaikka emme pelanneetkaan kovin hyvin. Parannettavaa jäi, mutta tänään tällainen pelaaminen riitti voittoon, Lundberg sanoi.

TPV:n kokoonpano

2 Saarinen Juho
3 Kovaqi Ardian
5 Smeets Tommi
7 Lähdesmäki Tuomas
9 Goljahanpoor Arjan
11 Ylinen Tomi -> 18 Järvi Topi 77 min.
12 Kuusinen Antti
13 Ositashvili Giorgi
14 Räisänen Eetu -> 10 Näykki Paavo 46 min.
20 Kolu Eetu -> 15 Kostiainen Roope 74 min.
25 Mattila Juho

Henri Kilpisen tekemä kooste ottelusta:
.be">.be

Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuva: Tapio Kalliomäki

MIFK 1

MIFK 2

20.05.2020

Kevätkokous to 4.6.20 klo 18:00

in Seuratiedotteet
16.04.2020

TPV kaupassa uusia tuotteita

in Seuratiedotteet
06.04.2020

Tiedote Korona-tilanteen vaikutuksesta Futisklubiin

in Futisklubi uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #7 JESSE OKSANEN   
     
     
  TV400x400    
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.