Roope Kostiainen liittyi TPV:n miehistöön

Sopimusuutinen Roope Kostiainen 2

 

23-vuotias hyökkääjä Roope Kostiainen on TPV:n miesten edustuksen uusin sopimuspelaaja. Väkivahva nuorukainen vakuutti talven try out -jaksolla valmennusjohdon ja pääsi mukaan harjoitusryhmään.

- Olen erittäin onnellinen sopimuksesta. Tässä joukkueessa ja pelaamalla Ykkösessä minulla on hyvät mahdollisuudet kehittyä jalkapalloilijana, Kostiainen sanoo.

Syntyperäinen tamperelainen Roope Kostiainen on pelannut jalkapalloa viisivuotiaasta alkaen. Ilveksen nappulatoimintaan mukaan mennyt Kostiainen pelasi seurassa kaikki juniori-ikäluokat A-junioreihin asti ja lisäksi yhden kauden hän oli mukana Ilveksen edustuksessa. Kostiainen teki ensiesiintymisensä Ilveksen edustusjoukkueessa Liigacupissa 2015. Veikkausliigan debyytin hän teki toukokuussa 2015 Rovaniemen Palloseuraa vastaan.

Pelaajaura ei kuitenkaan ottanut Ilveksessä tuulta siipien alle eli peliminuutit jäivät tuohon yhteen otteluun. Nuoren miehen tie vei kaudeksi 2016 Kolmosessa pelanneeseen Tampereen Peli-Tovereihin ja sen jälkeen kahdeksi kaudeksi Kakkosen Tampere Unitediin. Viime kaudella Kostiainen teki viisi maalia 22 ottelussa, mutta kaudella 2017 peräti yhdeksän maalia 19 ottelussa.

- Olen erittäin onnellinen sopimuksesta. TPV:ssä on erittäin hyvä henki ja tässä joukkueessa minulla on hyvät mahdollisuudet kehittyä. Minulla oli pari muutakin vaihtoehtoa, mutta TPV vaikutti ehdottomasti parhaalta vaihtoehdolta. Ykkönen on sarjatasona minulle juuri nyt hyvin sopiva, sanoo Kostiainen.

Kostiainen on pelannut muutamassa TPV:n harjoitusottelussa ja viime lauantaina Musaa vastaan 45 minuuttia. Syynä vähiin minuutteihin on loppuvuodesta tapahtunut olkapään leikkaus, josta toipuminen on vaatinut aikansa.

- En ole ihan vielä 90 minuutin kunnossa, mutta joka harjoitus vie minut aina lähemmäksi parasta mahdollista kuntoa, Kostiainen huomauttaa.

Hyökkääjällä on mittaa 187 senttiä ja voimaa painonnostajan verran, kiitos kuntosalilla käymisen. Nuorukainen on se kuuluisa "pystypakasteen" kokoinen.

- Iso kokoni auttaa vastustajan toppareiden kanssa. Nuorempana pelasin laidassa ja keskikentällä, mutta hyökkääjän rooli on se minulle omaisin pelipaikka. Olen nyt oikealla paikalla, Kostiainen huomauttaaa.

Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #7 JESSE OKSANEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
  TV400x400    
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.