Spt-joukkue jatkaa kolmantena SM-sarjassa

SPT turnaus 1

 

Sähköpyörätuolijalkapallon toinen SM-osaturnaus pelattiin Tampereella TPV:n järjestämänä. Jalkapalloperhettä hienosti täydentävä laji tuli seuran ohjelmaan keväällä 2016 ja nyt on menossa kolmas SM-turnauskausi. HJK:n ja Interin kanssa TPV pelaa neljässä turnauksessa Suomen mestaruudesta.

Ensimmäisen ottelun HJK:ta vastaan Punaiset hävisivät 0-4 ja Turun Interiä vastaan ottelu päättyi 0-6 -häviöön. HJK:n ja Interin välinen ottelu päättyi 0-3.

Valmentaja Jaska-Matti Näykin mukaan ensimmäisessä ottelussa näkyi selvästi jännittäminen, joka toi pelaamiseen arastelua. Toinen ottelu oli jo Näykin sanoin parempi, taktiikasta pystyttiin pitämään kiinni ihan toisella tavalla kuin ensimmäisessä ottelussa ja lajille tärkeitä erikoistilanteita pelaajat pystyivät luomaan hyvän määrän.

- Toisessa ottelussa meillä oli ongelmia oman maalin puolustamisessa, kun annoimme hiukan liikaa syntyä kaksi vastaan yksi -tilanteita, Näykki sanoo.

Näykki kehuu ja kiittää pelaajien intoa oppia, harjoitella ja halua pelaamiseen. Kaksi muuta joukkuetta ovat taidollisesti edellä TPV:tä, mutta jokaisessa harjoituksessa eroa pyritään kaventamaan.

- Nostan hattuani kaikille meidän pelaajillemme, koska he jaksavat yrittää joka hetki ja jokaisessa tilanteessa. He tekevät parhaimpansa ja teknisesti olemme edistyneetkin, mutta taktiikan osalta on ongelmia. Meillä on vain yksi harjoitus viikossa ja meillä on joskus harjoituksia, joihin kaikki pelaajat eivät ole päässeet mukaan, Näykki sanoo.

Suomen maajoukkueessa pelaa kolme TPV:n pelaajaa: Veikko Nousiainen, Jenna Olán ja Joona Kari. Kolmikko on valittu EM-turnaukseen, joka pelataan 21.-24.5. Pajulahden urheiluopistolla. Sähköpyörätuolijalkapallo on vaikea laji (jutun kirjoittaja sen tietää), mutta myös välineistä eli tuolista riippuvainen. Tämä nähtiin Vuores-talolla järjestetyssä SM-turnauksessa. Joukkueen pelaajista vain kahdella eli Nousiaisella ja Karilla on oikea pelituoli, mutta sinuiksi pääseminen vie paljon aikaa. Lähiaikoina myös Olán saa täysiverisen kilpailutuolin.

Ensimmäisen ottelun jälkeen koettiin juhlava hetki, kun TPV:n kannattajayhdistys Tammelan Voima ja miesten edustusjoukkue lahjoittivat 800 euron shekin joukkueelle. Tällä lahjoituksella kumpikin halusi konkreettisesti osoittaa sähköpyörätuolijalkapallon olevan tärkeä osa TPV:n jalkapalloperhettä.

- Lahjoitus merkitsee meille paljon. Kyse on paitsi meille tärkeästä rahasta, niin myös henkisestä tuesta ja arvostuksen osoittamisesta. Tuolla rahasummalla saamme katettu hyvin ison osan seuraavan turnauksen bussikustannuksista, Näykki sanoo.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

SPT shekin luovutus

SPT turnaus 2

SPT turnaus 4

SPT turnaus 3

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.