Prinsessa- ja Prinssifutis jatkuvat Futiseskarina

Lapset 1 paakuva

Heli Norolahti ja hänen nelivuotias poikansa ovat viettäneet jalkapallotäytteisen kesän. Norolahti vei poikansa TPV:n Prinsessa- ja Prinssifutikseen ja jäi samalla matkalla itsekin. Äiti toimi koko kesän ajan nelivuotiaiden ryhmässä apuohjaajana.

Suuren suosion saavuttanut Prinsessa- ja Prinssifutis päätti tämän kauden keskiviikkona tutussa paikassa eli Pirkkahallin nurmikentillä. Pitkälti yli sata 3-5 -vuotiasta poistui vanhempiensa kanssa mitalit kaulassa ja lauloipa yksi poika Maamme laulun  odottaessaan omaa mitaliaan. 

Viime talvena Heli Norolahti pohti miehensä kanssa, millaista kesäharrastus nelivuotiaalle pojalle olisi tarjolla. Vastaus löytyi TPV:n Prinsessa- ja Prinssifutiksesta, joiden toiminta on tarkoitettu 3-5 -vuotiaille.

- Jalkapallo on minulle tuttu laji, joten tämä oli luonteva vaihtoehto. Poikamme viihtyi tavattoman hyvin ja kesä olikin todella hyvä meille. Ensi kesänä tulemme uudestaan, sanoo Norolahti.

Norolahti lähti poikansa ryhmään apuohjaajaksi ja niinpä pojalle sekä äidille syntyi hetkessä uusi yhteinen harrastus. Norolahti pitää hyvänä, että jokaisella ikävuodella oli oma ryhmä, vaikka ikäeroa ei ollutkaan kuin kaksi vuotta. Norolahden ryhmää kutsuttiin Sinisiksi, johtuen lapsilla joka kerta olleesta sinisestä huivista. Huivi-ideaa Norolahti pitää hyvänä, koska tällä tavalla ryhmässä olleet lapset oli helppo oppia nopeasti tuntemaan.

Yhteyshenkilönä toimineen Sari Ilola sanoo prinsessoja ilmoittautuneen 66 ja prinssejä 111. Jokaiselle ryhmälle oli laadittu ohjelma, jota ryhmässä sisällä pystyttiin toteuttamaan soveltaen.

- Meidän ryhmässä leikittiin paljon pallon kanssa. Leikin kautta opetimme lapsille pallon käsittelyä ja liikkumistaitoja. Jokaisella kerralla oli erilaisia rasteja, joissa sovellettiin määrättyä tehtävää ryhmän mukaan. Rasteja oli kolmesta neljään ja jokaisella kesto oli noin kymmenen minuuttia, Norolahti sanoo.

Futiseskari aloittaa 9.9.

Norolahti laittoi merkille, ettei keskittyminen luonnollisestikaan riittänyt koskaan pitkälle, vaan yksi toisensa jälkeen alkoi kiinnittää huomionsa muulle. Kuten nurmella olevaan matoon tai toisen ryhmä tapahtumiin. Nelivuotiaista kun on kysymys, niin aikuisia tämä ei yllättänyt.

- Kesän aikana tapahtui selvää kehittymistä ja minusta oli jännittävää ja hienoa nähdä motoriikan sekä ryhmätaitojen kehittyvän, Norolahti sanoo.

Prinsessafutis ja Prinssifutis jatkuvat läpi syksyn ja talven, mutta nyt nimellä Futiseskari. Toiminta on tarkoitettu vuosina 2013 ja 2014 syntyneille tytöille ja pojille. Futiseskari käynnistyy 9.9. Rantaperkiön kentällä, josta lokakuun aikana siirrytään Takahuhdin yläkoulun saliin.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Lapset 2

Lapset 3

Lapset 4

Lapset 5

Lapset 6