Vapaaehtoistyöllä on merkitystä: TPV:n toiminnasta 10milj euron yhteiskunnallinen hyöty

SROI258128 huge

Vapaaehtoistyöllä on merkitystä: TPV:n toiminnasta 10milj euron yhteiskunnallinen hyöty

 

Suomen Palloliiton johdolla tehdyn UEFA SROI-mallinnuksen (Social Return on Investment) perusteella Tampereen Pallo-Veikkojen toiminta tuottaa taloudellisina, terveydellisinä ja sosiaalisina vaikutuksina yhteiskunnalle 10 miljoonan euron vuosittaisen hyödyn

”Kentän laidalla näemme päivittäin sen merkityksen, mikä valmentajien, huoltajien, joukkueenjohtajien ja muiden vapaaehtoisten käyttämällä ajalla lasten elämään on”, sanoo TPV:n varapuheenjohtaja Niko Honkonen. ”On kuitenkin motivoivaa nähdä numeroina myös työn laajempi vaikuttavuus”, hän jatkaa.

Mallinnuksen mukaan Tampereen Pallo-Veikkojen suorat taloudelliset vaikutukset yhteiskuntaan ovat 5,2 miljoonaa euroa, terveysvaikutukset 3,3 miljoonaa euroja ja sosiaaliset vaikutukset 1,6 miljoonaa euroa. Suurin osa hyödyistä syntyy noin 250 vapaaehtoisen toiminnasta yli 1300 juniorin kanssa.

”Seuran palkatun organisaation tärkein tehtävä on luoda laadukkaat puitteet toiminnalle, niin olosuhteiden, koulutuksen kuin ohjeistuksienkin suhteen” kertoo Niko Honkonen. ”TPV:ssä ei kasvateta ainoastaan jalkapalloilijoita, vaan tavoitteena on antaa mahdollisuus kasvaa ihmisenä erilaisissa rooleissa”.

Tampereen Pallo-Veikkojen tuleva strategiatyö on valmistumassa syksyllä. SROI-mallinnus toimii myös tulevaisuudessa mittarina kehitystyön onnistumisesta.

UEFA SROI -mallinnusohjelma perustuu yli sataan tieteelliseen tutkimukseen ja sitä tehtäessä on kuultu asiantuntijoita mm. Euroopan kansallisista keskushallinnoista, yliopistoista ja lajiliitoista. Mallinnuksessa käytetään EU:n ja WHO:n tutkimustietoa ja tietokantoja. Suomessa tietolähteinä ovat lisäksi olleet mm. KIHU, THL, Likes, Valtion liikuntaneuvosto ja Tilastokeskus

Palloliiton SROI-mallinnuksesta: https://www.palloliitto.fi/palvelut/digitaaliset-jasenpalvelut/sroi

IMG 6594
31.07.2021

TPV sunnuntaina KaaPon vieraaksi

in Edustus uutiset
Edustus2021
28.07.2021

Illan ottelu on peruttu

in Edustus uutiset
IMG 6507
24.07.2021

Värikäs draama päättyi pistejakoon

in Edustus uutiset

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.