Maalivahtivalmentaja on myös jalkapallovalmentaja

Mv koulutus 1

 

Maalivahti on tärkeä osa jalkapallojoukkuetta. Siksi TPV:ssä on panostettu heidän valmentamiseen ja jalkapallovalmentajien koulutukseen. Seuralla onkin eniten maalivahtivalmentajia Tampereella, mutta enemmänkin saisi olla.

- Tilanne olisi silloin hyvä, kun valmentajia olisi tuplamäärä, sanoo maalivahtivalmennuksen esimies Kalle Heltonen.

Rantaperkiön kentällä on hetki sitten päättynyt TPV:n juniorijoukkueiden maalivahtien oma harjoitusvuoro. Kentälle jäävät vielä maalivahtikoulun valmentajat Mikko Melander, Jami Nissinen ja Esa Saarinen sekä maalivahtivalmennuksen esimies, miesten edustuksen toinen mv-valmentaja Kalle Heltonen. Rantaperkiön tekonurmella istuvat miehet ovat käyneet maalivahteina läpi koko junioriputken.

Melander ja Nissinen valmentavat P11-joukkueen maalivahteja, Saarinen P15-poikien maalivahteja. TPV:n maalivahteja käyvät kouluttamassa myös Markus Saavalainen ja miesten edustuksen toinen maalivahtivalmentaja Juha Seppälä.

Puhumme tietysti mistä muustakaan kuin jalkapallomaalivahtien koulutuksesta. Melander sanoo heillä olevan vilpitön halu kehittää TPV:n maalivahtien valmennusta. Saarinen puolestaan korostaa, kuinka tärkeätä on saada maalivahtien valmennus osaksi koko joukkueen valmennusta.

- Maalivahtivalmentaja on myös jalkapallovalmentaja, mutta valitettavan usein tämä unohdetaan. Esimerkiksi tälläkin kaudella me olemme vetäneet ottelujakin, kun joukkueen valmentaja on ollut estynyt, sanoo Saarinen.

Miehet näkevät erittäin tärkeänä tavoitteena sen, että TPV:ssä jokainen maalivahti saisi huomiota seuran maalivahtivalmentajilta. Tämän tavoitteen toteuttaminen edellyttää maanantain kaltaisia, vain maalivahdeille tarkoitettuja harjoitustilaisuuksia mutta myös maalivahtivalmentajien määrän lisäämistä. Seuralla on eniten maalivahtivalmentajia Tampereella, mutta enemmänkin saisi olla.

- Tilanne olisi silloin hyvä, kun valmentajia olisi tuplamäärä, Heltonen huomauttaa.

Joukkueen kokonaisvaltaisin pelaaja

Jos vapaaehtoisia ei menneinä vuosina löytynyt tolppien väliin, laitettiin sinne joukkueen lihavin, joukkueen hitain tai joukkueen pisin pelaaja. Enää näin ei menetellä, koska tänään maalivahdin suuri merkitys joukkueen menestymiselle ymmärretään. Enää ei maalivahtien valmentammisessa riitä se, että ex-maalivahti potkii palloja maalivahdeille joukkueen harjoitusten aikana.

- Maalivahti on joukkueen kokonaisvaltaisin pelaaja ja hänen on oltava hyvä. Ei se, joka ei kentällä pärjää. Entistä enemmän onkin siirrytty maalivahtien henkilökohtaiseen valmennukseen, Nissinen sanoo.

TPV:n maalivahtivalmentajilla on oma WhatsApp-ryhmä, jossa keskustellaan aktiivisesti. Nokikkain tapahtuvaa keskustelua tehdään jokaisen harjoituksen yhteydessä. Niin myös maanantaina ennen harjoitusten alkua.

- Keskustelu toisten maalivahtivalmentajien kanssa kehittää omaa osaamista. Joskus olemme jostain asiasta erimieltä, mutta tämä on pelkästään hyvä asia, koska asioista tulee esille erilaisia mielipiteitä, Melander sanoo.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Mv koulutus 2

Mikko Melander (etualalla), Esa Saarinen, Kalle Heltonen ja Jami Nissinen valmentamassa TPV:n maalivahteja maanantaina Rantaperkiön kentällä.

Mv koulutus 4

Tällä ryhmällä harjoiteltiin maanantaina.

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.