Argentiina ja Brasilia ovat suosikkeja

IMG 20180614 223526

Miesten edustuksen perinteinen jalkapalloveikkaus pyörähti MM-kilpailujen avausottelun myötä käyntiin. Jos on uskominen joukkuetta, niin maailmanmestari löytyy kaksikosta Argentiina-Brasilia. Arvokkaan FIFA World Cup -pokaalin saajaksi on veikattu myös Belgiaa, Englantia, Ranskaa ja Saksaa. 
 
Edustuksen MM-kisaveikkaus ei rajoitu vain maailmanmestarin nimen tietämiseen tai jossain tapauksissa arvaamiseen. Kyseessä on itse asiassa melkoisen vaativa veikkaus.
 
- Ensin piti 1 X 2 -systeemillä merkitä jokainen ottelu. Toisessa vaiheessa oli kirjoitettava 16 jatkoon selvinneen joukkueen nimi, kolmannessa osiossa kahdeksan parhaan, neljännessä välieräjoukkueet ja viidennessä finaalijoukkueet, sanoo kapteeni Jari Nikkilä.
 
Ei tällä hyvä. Oma kohtansa löytyy myös luonnollisesti maailmanmestarin nimelle ja maalikuninkaan nimelle. Samanlaista matemaattista tarkkuutta on noudatettu myös potin jakamisessa. Maalikuninkuuden osalta mahdollisuuksista nähdään vain Leo Messi ja Neymar da Silva Santos Júnior eli Neymar. Yhden äänen sai Antoine Griezmann.
  
- Voittaja saa oman prosenttiosuuden, kakkonen pienemmän mutta kolmannellekin jää hiukan, Nikkilä sanoo. 
 
TPV:n kotisivuilla julkaisemme MM-kisaveikkauksen kolmen parhaan nimet. MM-finaali pelataan 15.7.
 
 Voittajapokaali vaihtui vuonna 1970
 
Maailmanmestarille luovutettava World Cup -pokaali on ollut käytössä vuoden 1974 kisoista lähtien, mitä ennen arvokkaan pokaalin nimi Jules Rimet -pokaali. Rimet oli Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan puheenjohtajana vuosina 1921–1954.
 
World Cupin on suunnitellut italialainen taiteilija Silvio Gazzaniga. Siinä on kuvattu kaksi ihmishahmoa kannattelemassa maapalloa harteillaan. Pokaali on 36 senttimetriä korkea, painaa 6,175 kilogrammaa ja se on tehty 18 karaatin kullasta. Jalustassa on kaksi kerrosta malakiittia. Pokaalin pohjaan on kaiverrettu voittajajoukkueiden nimet.
 
Vuoden 1970 MM-kisoissa Meksikossa Brasilian jalkapallomaajoukkue voitti kolmannen maailmanmestaruutensa ja sai pokaalin tämän johdosta itselleen. Vuonna 1983 pokaali varastettiin Rio de Janeirosta ja se on yhä kateissa. Monet uskovat, että pokaali sulatettiin myytäväksi kultana. Brasilian jalkapalloliitto on valmistuttanut pokaalista itselleen kopion.
 
Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi
 
otteluohjelma2019
22.01.2019

Ykkösen otteluohjelma julkaistu

in Edustus uutiset
Sopimusuutinen Juho Saarinen 1
22.01.2019

Juho Saarinen tekee paluun Ykköseen

in Edustus uutiset
Sopimusuutinen Juho Mattila
21.01.2019

Juho Mattila jatkaa Punaisissa

in Edustus uutiset
Sopimusuutinen Eetu Kolu 16
16.01.2019

Tuttu K-kolmikko jatkaa TPV:ssä

in Edustus uutiset
15.01.2019

TPV:n Suomen Cup ottelut suorana Ruudusta

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.