Vastaanottokeskus sai ison määrän pääsylippuja

Valmentaja Mikko Innanen ja kapteenisto Jari Nikkilä, Paavo Näykki  ja Tomi Ylinen kävivät mieluisalla vierailulla Tampereen vastaanottokeskuksessa. Miesten edustusjoukkue lahjoitti ison määrän lippuja kotiotteluihin ja kotiotteluiden pelipaidan.
 
- Haluamme omalta osaltamme kantaa vastuuta ja auttaa Tampereelle tulevia ja täällä olevia maahanmuuttajia. Vapaa-ajan viettämisessä yksi vaihtoehto on tulla katsomaan meidän kotiotteluitamme, Innanen sanoo.
 
Johtava ohjaaja Mikko Sivonen otti pääsyliput kiitollisena vastaan, kuten myös tiedon siitä, että tarvittaessa lippuja saa lisää TPV:n toimistolta. Lippuja olivat vastaanottomassa myös etuuskäsittelijä Kari Kurri ja ohjaaja Liisa Korkatti.
 
- Kaikki virikkeet ja mahdollisuudet vapaa-ajan harrasteisiin auttavat kotouttamisessa eli sopeuttamisessa elämään ja toimimaan uudessa kotimaassa. Mielekäs tekeminen, kuten käyminen TPV:n otteluissa on hyväksi mielenterveyden kannalta, Sivonen sanoo.
 
Sivosen mukaan he eivät pysty olemaan aktiivisia toimijoita liikunnan järjestämisessä, mutta esimerkiksi ottelulippujen saaminen tamperelaisilta seuroilta tuo uusia mahdollisuuksia vapaa-ajan toimintoihin. 
 
- Olemme halukkaita myös yhteistyöhön seurojen kanssa liikuntatapahtumien järjestämiseksi vastaanottokeskuksen asukkaille. Teemme yhteistyötä myös ev.lut. seurakunnan kanssa lasten liikuntakerhojen järjestämisessä, Sivonen sanoo.
 
TPV:n nelikko tarttui heti mahdollisuuteen järjestää höntsyluonteinen jalkapallo-ottelu esimerkiksi edustusjoukkueen harjoitusten jälkeen.
 
Kaupissa on 300 majoituspaikkaa
 
Tampereen vastaanottokeskus sijaitsee entisen Kaupin sairaalan tiloissa ja siellä on 300 majoituspaikkaa aikuisille ja lapsiperheille. Vastaanottokeskus järjestää lakisääteiset vastaanottopalvelut Tampereen vastaanottokeskuksessa kirjoilla oleville turvapaikanhakijoille. Entisessä Kaupin sairaalassa vastaanottokeskus on toiminut kesäkuusta 2016.
 
Vastaanottopalveluihin kuuluvat majoituksen ohella sosiaalipalvelut, terveyspalvelut, vastaanotto- ja käyttöraha, tulkkauspalvelut, työ- ja opintotoiminta sekä ohjaus- ja neuvontapalvelut. Lisäksi vastaanottokeskus huolehtii turvapaikkaprosessiin, turvallisuuteen ja asiakkaiden kuntaan siirtymiseen liittyvistä toimista.
 
Tampereen vastaanottokeskuksessa työskentelee moniammatillinen työryhmä, joka tekee laaja-alaista yhteistyötä eri tahojen kanssa. Vastaanottokeskustoiminta on osa Tampereen kaupungin avo- ja asumispalveluja. Maahanmuuttovirasto kattaa kaikki vastaanottokeskuksen toiminnasta aiheutuvat kustannukset.
 
TPV:n kotiotteluiden jo legendaksi muodostunut rumpuryhmä muodostuu vastaanottokeskuksen asukkaista.
Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi
 
Vastaanottokeskus 2

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.