"Lauantaina alkaa talven hedelmien kerääminen"

Innanen paakuva 3
 
TPV:n miesten edustusjoukkueen osalta Kakkosen kausi pyörähtää käyntiin lauantaina vieraspelillä kuopiolaista SC KuFu-98:ää vastaan. Ensimmäistä kauttaan valmentajana toimiva Mikko Innanen luonnehtii joukkueen tunnelmia hyviksi ja odottaviksi.
 
Innanen on TPV:n kasvatti ja hän debytoi Veikkausliigassa seuran edustusjoukkueessa kaudella 1999. Seuraavat 11 kautta mies edusti Valkeakosken Hakaa. Kauden 2011 Innanen pelasi Myllykosken Pallossaa ja kaudeksi 2012 hän siirtyi Jyväskylän Jalkapalloklubiin. Kaudeksi 2014 Innanen palasi Hakaan, josta siirtyi kaudella 2016 kasvattajaseuraansa.
 
TPV on harjoitellut koko pitkän talvikauden hyvin ja viikoittaisia suunnitelmia on noudatettu harjoitus harjoituksen jälkeen. Innanen luottaa pelaajien olevan hyvässä kunnossa. 
 
- Lauantaina aloitamme keräämään talven hedelmiä. Harjoituspelit eivät kerro mitään, eikä niiden tuloksista voi tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä. Olen ollut voittamassa liigamestaruutta ilman ensimmäistäkään harjoitusottelua, Innanen sanoo.
 
Kokonaiskuva hahmottuu kauden aikana
 
Pelaajalle harjoituspelien suurin merkitys on pelikuntoon pääseminen, joka vaatii taakseen neljä-viisi ottelua. Valmentajat puolestaan tarkkailevat peleissä, kuinka harjoituksissa läpikäytyjä asioita on opittu ja sisäistetty.
 
Innasen mukaan päävalmentaja Anssi Ylinen ja hän ovat halunneet nähdä, mitä harjoituksissa on saatu aikaiseksi.
 
- Kokonaiskuva joukkueen osaamisesta ja pelaamisen tasosta hahmottuu kuitenkin vasta kauden aikana. Esimerkiksi Suomen cupin uusitun pelisysteemin myötä päätimme pelata sillä tyylillä, jolla pelaammme sarjassakin. Pyrimme saamaan kovuutta pelaamiseen ja tässä edistyimmekin, sanoo Innanen.
 
TPV:tä on nostettu Ykköseen jo ennen sarjakauden ensimmäistä ottelua. Innanenkin on lukenut ja kuullut näistä veikkauksista, mutta painoa niille hän ei ole laittanut. Yksi syy jalkojen pysymiseen pelikentän pinnalla on tietoisuus siitä, että joukkue on muuttunut viime kaudesta.
 
- Toki on hienoa, että meidät noteerataan tällä tavalla mutta totuus on, että yhtä hyvin me voimme voittaa jokaisen ottelumme kuin myös hävitä. Keskittyminen jokaiseen peliin, huolellisuus kaikessa ja jokapäiväinen tekeminen on oltava parasta luokkaa kaiken aikaa.
 
- Työhaalareita ei saa kauden aikana tiputtaa ja ryhtyä kuvittelemaan olevamme parempia kuin olemme, Innanen sanoo.
 
Pelipaikoille riittää pelaajia
 
Innanen on tyytyväinen siihen, että jokaisella pelipaikalla on enemmän kuin yksi mies. Samalla hän on pettynyt siihen, ettei kilpailutilanne ole kuitenkaan kaikilta osin näkynyt jokapäiväisessä tekemisessä. 
 
- Kilpailu ei ole ollutkaan niin kovaa, kuin olisi pitänyt olla ja tätä ihmettelen. Pelaaja kehittyy ja kasvaa, kun hän tosissaan tavoittelee avauksen paikkaa, mutta jos hän luovuttaaa paikan toiselle, niin hän tekee siinä vain itselleen huonon palveluksen, Innanen sanoo.
 
Pitkän ammattilaisuran kokemuksella Innanen tietää arvostaa tekemisen laatua ja halua tehdä asiat mahdollisimman hyvin. Nämä ovat ratkaisevan tärkeitä joukkueen menestystä ajatellen.
 
- Toivon jokaisen pelaajan ymmärtävän, että kaikilla on aina mahdollisuus lunastaa pelipaikka. Jos luovuttaa kolmen ottelun jälkeen ja muuttuu murjottajaksi, niin homma on sitten siinä.
 
Seuraavat 20 vuotta valmentajana?
 
Innanen pitää hienona sitä, että hän sai mahdollisuuden jatkaa jalkapallon parissa viime syksynä. 20 vuoden ammattilaisuus vaihtui valmentamiseen tutussa seurassa.
 
- Olen nauttinut valmentamisesta ja opin kaiken aikaa lisää. Pelaajana tiesin lajista paljon, nyt valmentajana opin kaiken aikaa uusia asioita.
 
Kauden avauksen kynnyksellä miehen ajatukset eivät ole omassa tulevaisuudessa. Innanen kuitenkin myöntää, että tällä hetkellä hän voi ajatella luovansa seuraavan 20 vuoden uran valmentajana.
Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi
 
 
 
 
Sopimusuutinen Juho Saarinen 1
22.01.2019

Juho Saarinen tekee paluun Ykköseen

in Edustus uutiset
Sopimusuutinen Juho Mattila
21.01.2019

Juho Mattila jatkaa Punaisissa

in Edustus uutiset
Sopimusuutinen Eetu Kolu 16
16.01.2019

Tuttu K-kolmikko jatkaa TPV:ssä

in Edustus uutiset
15.01.2019

TPV:n Suomen Cup ottelut suorana Ruudusta

in Edustus uutiset
Sopimusuutinen Mauno Siren ja Antti Kuusinen 15
15.01.2019

Pitkäaikaiset ystävät TPV:n uusimmat pelaajat

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.