Suomen Cupin lohkovaiheen otteluohjelma selvillä

Lohkovaiheen otteluparit vahvistettiin ja otteluiden aikataulut on saatu valmiiksi. TPV selvitti tiensä cupin lohkovaiheeseen kaatamalla alkukierroksilla Palokan Riennon A-juniorit, HIFK 3:n sekä Tervakosken Padon.

TPV leirissä odoteltiin jo vesi kielellä kohtaamisia niin FC Hakan kuin Ilveksen kanssa mutta toisin kävi. Vastaansa TPV saa cupin lohkovaiheessa veikkausliigasta SJK:n ja VPS:n, ykkösestä KPV:n ja FF Jaron, sekä kakkosesta PK K-U:n. Lohkovaiheen otteluparit on selvinnyt ja TPV kohtaa näistä vieraissa SJK:n, VPS:n sekä KPV:n ja vastaavasti Tampereelle saapuu FF Jaro sekä PK K-U.

 

1.  19.1. 19:00  KPV - TPV KIPPARIHALLI
2. 3.2. 17:30 TPV - FF Jaro PIRKKAHALLI
3. 10.2. 15:00 SJK - TPV WALLSPORT - Areena
4. 17.2. 17:00 VPS - TPV FENNIA - Areena
5. 9.3. 19:00 TPV - PK K-U PIRKKAHALLI

 

Lohkopelivaiheeseen valikoituvat joukkueet seuraavasti: 

Kauden 2017 Veikkausliigajoukkueet (12), Ykkösen joukkueet (9), Ykkösen nousukarsintajoukkueet (4) ja cupin alkukierroksilta viisi (5) joukkuetta, eli yhteensä 30 joukkuetta.

Lohkopelivaihe pelataan tammi-maaliskuun aikana (tarkempi aika määritelty aina kausittain kilpailun kilpailuselosteessa).

Lohkopelivaiheessa voi pelata enintään kaksi joukkuetta yhdestä seurasta.

 

Ranking: 

Sijoitusranking muodostuu perustuen edelliskauden menestykseen sarjassa ja alkukarsintojen perusteella seuraavasti:

Liigajoukkueet 1.-12.

Ykkösen joukkueet 13.–22.

Ykköseen nousseet kaksi joukkuetta 23.–24. *

Ykkösen nousukarsinnan hävinneet joukkueet 25.–26. *

Cupin alkukierrosten neljä joukkuetta 27.–30. **

* vertailussa sarjassa saadut pisteet, maaliero, tehdyt maalit.

** Paremmuus joukkueiden kesken ratkaistaan vertailussa, jossa parempi on aina pudottanut ylemmällä tasolla pelaavan joukkueen edellisellä kierroksella. Vertailua jatketaan niin pitkälle kuin mahdollista. Jos tällä systeemillä ei joukkueiden välille saada rankingjärjestystä, se arvotaan.

 

Pelitapa:

Lohkossa pelataan yksinkertainen sarja (viisi ottelua) niin, että edellisvuoden sijoitusrankingin mukaan, kolmella parhaalla seuralla kussakin lohkossa kullakin on kolme kotiottelua, ja muilla kaksi.

 

Pelikaavio:

Cup lohkojako.png

 

Lohkopelivaiheessa pelataan sarjamuotoisesti, ja peliaika on 2 x 45 minuuttia. Voitosta saa kolme pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja häviöstä nolla pistettä.

 

Lohkopelivaiheesta eteenpäin
Lohkojen voittajat etenevät suoraan puolivälieriin (5 joukkuetta). Jokaisesta lohkosta 2. sijoittuneet ja paras 3. sijoittunut joukkue (6 joukkuetta) etenevät puolivälieräkarsintaan. Paremmuus määritellään lohkossa saatujen suhteellisten pisteiden, maalieron, tehtyjen maalien perusteella.

 

Suomen Cupin erillismääräykset: https://www.palloliitto.fi/jalkapalloperhe/saannot-ja-maaraykset/suomen-cupin-erillismaaraykset-finlands-cups-sarskilda

 

 Suomencup lohkovaihe 2

 

Kaikki lohkovaiheen ottelut sekä koko uutinen palloliiton sivuilla : https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/suomen-cupin-2018-lohkovaiheen-otteluohjelma-julkaistu 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.