SPT-jalkapallon SM-päätösturnausraportti 2.4.2017 Tampereen Vuorestalolta

Hieno SPT-jalkapallon SM-kausi sai arvoisensa päätöksen tänään Tampereella. Mestaruus oli vielä sekä Interin että Hjk:n saavutettavissa.

Me Tpv Powerchair joukkueena olimme saavuttaneet jo kolme tavoitettamme neljästä: 1. ja tärkein tavoitteemme: joukkue on perustettu ja elää vahvasti, 2. Sarjapaikka lunastettu, 3. SM-pronssia heti tulokaskaudella. Enää puuttui se yksi: MAALI. Sitä lähdimmekin hakemaan ja täysillä! 

1

Ensimmäinen pelimme oli Interiä vastaan. Nyt olimme alusta asti hereillä eikä Inter päässyt kovinkaan vaarallisille maalipaikoille. Toki se hallinnoi ottelua ja sai erikoistilanteita, mutta pystyimme ne torjumaan hienosti. Syy tähän löytyy hyvästä ja hetkittäin jopa puuduttavastakin erikoistilanne harjoittelusta, mitä olimme päässeet kerrankin tekemään kunnolla ja kiitettävän usein! Harjoittelu auttoi myös siihen, että pääsimme nousemaan hyökkäyspäähän ennätyksellisen usein. Koskaan aikaisemmin emme myöskään ole saaneet rakennettua peleissä näin montaa hyökkäyspään erikoistilannetta! Mutta eipä se silti vielä napsahtanut, kunnes omassa päässä napsahti. Ja miten harmillisella tavalla se Interin ainokainen ja voittomaali sitten tulikin: omalla maalivahdinalueellamme taistelutilanteessa Veikon käsi irtosi tärähdyksestä tatilta (ajokahvalta) ja ajaminen tyssäsi siihen. Niin oli Martikaisen Onnin sitten kohtuullisen helppo pistää pallo vapaaseen maaliin. Harmillinen tilanne meidän kannalta, mutta tällaistakin voi tapahtua spt-jalkapallossa. Ja vain spt-jalkapallossa.!

No, nyt tuntuu valitettavasti taas siltä, että toistan itseäni …. Inter ansaitsi voittonsa, mutta eipä tasapelikään vääryys olisi ollut! Tasuri olisi tuonut uutta jännitystä ja panosta loppupäivän peleihin: Hjk:lla olisi ollut vielä kahdella voitolla mahdollisuus nousta Interin ohi ja SM kultaan. Nyt Inter voitollaan jo karkasi tavoittamattomiin. Vilpittömät onnittelut Interin joukkueelle 1-0 voitosta!

23

456

7
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hjk:ta vastaan pistimme taas parastamme. Pelimme näytti hyvältä ja saimme luotua muutaman todella herkullisen maalipaikan! No niin, ja taas valitettavasti tunnen toistavani itseäni: kun omista paikoista ei mene sisään niin usein toisessa päässä helähtää. Niin nytkin. Valitettavasti Hjk sai ensimmäisen maalinsa hässäkkätilanteessa, kun pallo pomppi ikävästi omaan maaliimme. Tästä Hjk sai hurrikaaninsa käyntiin ja hengen päälle, meillä taisi valitettavasti käydä päinvastoin. Niin Hjk rankaisi meitä pian jo toisellakin maalilla. Mutta keräsimme toiselle jaksolle itsemme vielä hienosti ja maalin metsästys sai hyvää jatkoa. Pelasimme muutaman meille aivan ennennäkemättömän hienon kombinaation, mutta sitä maalia ei vaan tullut. Hjk vei ottelun lopulta 3-0.

 891011


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jäljellä oli enää Hjk:n ja Interin välinen ottelu. Koska Inter oli jo varmistanut mestaruuden, pelissä taisteltiin tuloksellisesti enää kunniasta ja sitäkin enemmän vielä pelaamisen riemusta. Olipa jälleen hieno ja vauhdikas ottelu! Eroa eivät rakkaat kilpakumppanit taaskaan saaneet toisistaan, vauhdikas ottelu päättyi 1-1.

Turnaus ja pitkä kuuden turnauksen kausi saatiin näin päätökseen. Jäljellä oli enää palkintojen jako. 

Tpv Powerchair halusi palkita kustakin joukkueesta pelaajan, joka on koko kaudella ollut omalle joukkueelleen merkittävässä ja tärkeässä roolissa. 

Niin sanotun avainpelaajan, tukipilarin, henkisen ja fyysisen voimavaran. Intohimoisen joukkue-pelurin isolla Peellä!

Joukkueet olivat tahoillaan valmennusryhmänsä johdolla valinneet kyseisen pelurin. 

Interistä palkinnon pokkasi Onni Martikainen, Hjk:sta Oliver Saralampi ja meiltä Tpv:stä Veikko Nousiainen, joka toi ja ideoi spt-jalkapallon Tampereelle! Onnittelut näille hienoille pelureille!

Suomen mestari kaudella 2016-17 on Inter Powerchair Turusta.

Hopealle sijoittui Hjk Hurrikaanit Helsingistä

Ja pronssin voitti Tpv Powerchair Tampereelta.

Varsinaiset SM-mitalit ja komeat voittopokaalit jakoivat tyylikkäästi ja arvokkaasti kansanedustaja, Tpv:n hallituksen jäsen ja Palloliiton kunniajäsen Jukka Gustafsson sekä Palloliiton harrastejalkapallon kehittäjä Lasse Keski-Loppi.

Mahtavat onnittelut kaikille palkituille sekä taustajoukoille! 

Eikun Poika saunaan….

1213
14

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja nyt loppuun vielä Tpv Powerin Kiitospuhe:

Näin kauden päätyttyä Tpv Powercair sarjan uutena joukkueena ja noviisina haluaa ensimmäisenä kiittää rakkaita kilpakumppaneitaan Hjk Hurrikaaneja ja Fc Inter Powerchairia kaikesta tuesta, avusta ja hienosta yhteishengestä. On ollut komeeta touhuta ja pelata kanssanne! Ja yhteistä jatkohauskaahan on taas kohta tulossa. KIITOKSIA!

Haluamme kiittää myös Palloliittoa hyvästä pöhinästä sen eteen, että hieno lajimme on nyt noteerattu ja sitä halutaan kehittää ja viedä Suomessa eteenpäin! KIITOS Lasse ja Palloliitto!

Tässä vaiheessa on hyvä toivottaa uudet pelurit ja joukkueet tervetulleeksi mukavan lajimme pariin. Ensi kaudelle meillä on mitä ilmeisimmin ilo nauttia Vaasan joukkueesta! Hyvä Vaasa! Ja toivottavasti sitten taas joku uusi joukkue seuraavalle kaudelle, miksei kesken kauttakin! Tervetuloa!

Sitten iso KIITOS emoseura Tpv:lle, joka on ottanut meidät siipiensä suojaan, tukenut ja auttanut meitä tämän uuden luomisessa Tampereelle ja Pirkanmaalle. Etenkin ilahduttavaa on se, että Tpv kasvattajaseurana on ilmaissut halunsa ja tahtonsa lähteä yhä lisääntyvässä määrin kehittämään Powerchair-toimintaamme ja yleisestikin viemään koko seuran erityisjalkapallotoimintaa eteenpäin. Jalkapallohan kuuluu kaikille! Kiitos Tpv! Jäämme innolla odottamaan mitä tuleman pitää!

Kiitoksen sana kuuluu myös kaikille tukijoillemme ja sponsoreillemme! Ilman taloudellista ja henkistä tukeanne tämän suhteellisen kalliin välineurheilun harrastaminen ei ole mahdollista. Taloudellisen tukenne myötä harrastusta voidaan mahdollistaa tasaisemmin kaikille pelureille, taustoistaan riippumatta. Lämmin Kiitos tuestanne! Toivottavasti jatkoja seuraa….

Meidän Tpv Powereiden alkuaskeleet on nyt otettu, ensimmäinen kausi on onnistuneesti takana. Olemme kokeneet hienoja ja vaiherikkaita hetkiä! Tästä on hyvä jatkaa! Mutta vielä lopuksi MAHTAVAN ISO KIITOS jokaiselle pelurille erikseen, ihan kaikissa joukkueissa! MAHTAVAN ISO KIITOS jokaisen pelurin taustajoukoille! Te olette nimenomaan se hienoin asia, mitä sähköpyörätuoli jalkapallo voi parhaimmillaan olla ja mitä sähköpyörätuolijalkapallo voi antaa meille suomalaiselle ja koko jalkapalloilevalle maailmalle. Me kaikki yhdessä olemme suomalainen sähköpyörätuolijalkapallo! 

KIITOS kaikki mahtavat spt-persoonat!

15 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.