Ny niitä nähtiin! Virallisia spt-jalkapallon SM otteluita ensimmäistä kertaa Tampereella!

TPV Powerchair oli saanut kunnian järjestää kolmannen SM osaturnauksen tällä kaudella. Nyt ensimmäistä kertaa Tampereelle! Tapahtumapaikkana oli Vuores-talon liikuntahalli, mikä antoikin tyylikkäät ja toimivat puitteet turnaukselle!

Kehuja tuli salin avaruudesta, hyvästä kentästä ja lattiasta, esteettömyydestä, asiallisista invavessoista ja muutenkin olosuhteet toimivat erinomaisesti. Ensikertalaisten pienistä kömmähdyksistä huolimatta palaute järjestelyistä oli ylistävää. Etenkin kanttiinin tarjoilut ja iloisen äidillinen palvelu miellytti kisavieraita. Toimitsijapöydällä oli ammattimainen ote ja kuulutukset kajahtivat selkeästi ja asiallisesti, pientä pilkettä silmäkulmassa! Turnaus saikin valoisasta ja iloisen reippaasta otteestaan ihmiset hyvälle tuulelle! Juuri sen näköinen sympaattinen turnaus kuin on TPV Powerchairin meininki! Iso kiitos kaikille järjestelyihin osallistuneille!

Ensimmäinen ottelu taisteltiin TPV Powerchairin ja FC Inter Powerchairin välillä. Interin taitava joukkue lähti heti viemään ottelua. Kotijoukkue puolusti minkä kykeni. Edellinen turnaus, missä pelillisesti onnistuimme mainiosti, oli antanut innon harjoitella jopa hyökkäyskuvioita. Valitettavasti emme päässeet niitä nyt kokeilemaan tässä pelissä. Harvassa olivat ylösnousumme ja erikoistilanteet hyökkäyspäässä. Kerran onnistuimme luomaan kunnon laukaisupaikan, mutta harmiksemme kuti meni aavistuksen ohi. Paineen kasvaessa omalla maalillamme, alkoi tulla yhä enemmän taktisia virheitä. Vastustaja alkoi saada kulmapotkuja sekä epäsuoria ja suoria vapareita aivan liikaa maalimme edustalta. Ja kun erikoistilanteita on harjoiteltu taitavien ja kokeneiden taktikoiden alaisuudessa näin taitavilla pelaajilla, niin siitä syntyi rumaa jälkeä maalillamme! Hienoilla syöttökombinaatioillaan Inter vei pelin selkeästi 5 - 0 (2 - 0).

TPV Powerchair logo

Toinen ottelu olikin sitten kiihkeä kamppailu kahden tasaväkisen joukkueen välillä. Vastakkain olivat HJK Hurrikaanit ja FC Inter Powerchair. Nyt oli erinomainen tilaisuus nähdä Suomen parasta spt-jalkapalloa! Tempo oli aivan eri luokkaa kuin edellisessä ottelussa. Laukaukset lähtivät kuin tykin suusta, syöttötarkkuus ja pelaajien liike niin pallollisena kuin pallottomana olivat sellaista, missä meillä Tpv:ssä on paljon opittavaa. Taistelu oli todella kiivasta, niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Omien joukkojen kannustus ja lippujen liehutus oli esimerkillistä. Myös tuomareihin kohdistui kovaa painetta molempien vaihtopenkkien suunnalta. Kenttäkuuluttajasta puhumattakaan, joka joutui jopa hieman ojentamaan kiihtynyttä kielenkäyttöä. Tuomarit selviytyivät silti kunniakkaasti tehtävästään eivätkä ratkaisseet ottelua kumpaankaan suuntaan. Ottelu oli kyllä mitä hienointa viihdettä ja tunteiden vuoristorataa, sellaista kuin jalkapallo on parhaimmillaan! Aivan viimeisellä peliminuutilla Inter sai punnerrettua todellisen tahtomaalin. Interin taustajoukkojen ja ennen kaikkea pelaajien ilmeissä ja tuuletuksissa oli nähtävissä kyllä vahvaa ja aitoa onnistumisen riemua! Takaiskusta huolimatta HJK ei antanut periksi, vaan loi vielä mielettömän paineen Interin maalille aivan viime sekunneilla. Se ei kuitenkaan onnistunut maalin teossa vaan päätöspillin soidessa Inter oli voittanut pelin 1 - 0 (0 – 0) ja riehakas voiton juhlinta pääsi käyntiin!

Päivän viimeinen ottelu käytiin HJK Hurrikaanin ja TPV Powerchairin välillä. Ottelun käsikirjoitus oli samankaltainen kuin ottelussamme Interiä vastaan: HJK oli komennossa ja me pyrimme vastaiskuilla viemään peliä välillä HJK:n päätyyn. Tässä onnistuimme muutaman kerran kesken HJK:n hyökkäyspainotteisen pelaamisen. Saimme jopa luotua kulmapotkutilanteen. Tämä tilanne kulminoi hyvin pelaajiemme väsymistä puolustamiseen: pelaajat olivat jotenkin hämmennyksissä tästä oudosta tilanteesta, että kukaan ei osannut sijoittua tilanteessa omatoimisesti siten, kuin olimme harjoitelleet ja sopineet. Maali jäi tekemättä. Ja sitten jälleen malttamattomuuttamme annoimme HJK:lle aivan liian monta erikoistilannetta maalimme edustalta. Niistä HJK rokotti armotta, näyttävillä ja nopeilla syötöillä puolustuksemme sahattiin hajalle kolmen maalin verran. Kaksi maalia HJK teki, kun taktiikkamme vastaisesti hölmöilimme pallon ihan maalintekosektorissa vastustajan kärkipelaajalle omassa päädyssämme. Ottelu päättyi HJK:n 5 – 0 (3 - 0) voittoon.

Kiteytettynä pelaamisemme oli tällä kertaa kuin Uuden Vuoden 2017 juhlajuoma: iloisesti pirskahtelevaa ja kevyttä! Edelliseen turnaukseen harjoitelluilla kuvioilla olimme lähellä yllättää molemmat vastustajamme silloin, mutta nyt kuviomme oli jo tulkittu ja tiet tukittu. Vanhojen kuvioiden kertaaminen ja uusien luominen oli vaikeaa, emme päässeet harjoittelemaan kuin kolme kertaa tässä turnausten välillä. Viimeisimmistä harjoituksistakin oli jo kulunut kolme viikkoa (18.12.2016), mikä on jo kriittinen aika Powerin muistille! Kaikkien varaamamme harjoitusvuorot menivät ns.”parempaan käyttöön”. Mutta ei syytä huoleen, uusia harjoituksia, palaverejä ja jippoja on taas tulossa! 

Nysse ei tullut. Ensimmäinen maalimme, mutta sen metsästys jatkuu. Nälkää ja intoa riittää! Tehdään töitä lisää. Yhdessä, tosissaan vaan ei vakavissaan, joukkue on kasassa ja kuosissa! Seuraava mahdollisuus poksauttaa korkki auki tulee su 4.2.2017, kun matkustamme Turkuun. Ja tiätysti Nyssellä!

Jos tämä mahdollisuus meni ohi, niin seuraavan kerran Tampereella taistellaan spt-SM-pisteistä su 2.4. 2017. Kyseessä on kauden päätösturnaus, silloin jaetaan mestaruudet ja mitallit! 

Paas nyjjo kalenteriis ja tuu sitten paikanpäälle kattoon! Tervetuloa. J-M.N.

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.