social profile joomla module

Kaikki pelaa

SPL:n Kaikki Pelaa -sääntöjen pääkohdat

 

JALKAPALLON LEIKKIMAAILMA (11-vuotiaat ja sitä nuoremmat tytöt ja pojat)

Jalkapallon Leikkimaailmassa jokaisella tytöllä ja pojalla on oikeus monipuoliseen ja turvalliseen harrastamiseen aikuisen ohjauksessa. Leikki on paras tapa oppia ja kokeilla uusia sekä kehittää aikaisemmin opittuja taitoja. Opettaminen ja monipuolisen oppimisen varmistaminen ovat ikävaiheelle keskeisiä tavoitteita. Toimintaa järjestetään lapsen lähtökohdista ja lapsia varten. Paikallisten olosuhteiden huomioiminen sekä joustavuus erilaisten tapahtumien järjestämisessä on tärkeää. Lapsia kannustetaan harrastamaan myös muita urheilumuotoja. Leikkimaailmassa erotuomaria kutsutaan Pelinohjaajaksi. Pelinohjaajan tulee olla vähintään 2-3 vuotta pelaavien joukkueiden pelaajia vanhempi.

OPERAATIO PELISÄÄNNÖT

Jokaisessa toimintaan osallistuvassa joukkueessa tehdään Operaatio Pelisäännöt. Pelisääntökeskustelut käydään seuran oman kasvatuksen ja ohjauksen linjan pohjalta. Leikkimaailmaikäisten joukkueiden on sovittava ainakin Puolen PelinTakuusta, joukkueiden taustojen/vanhempien päihteettömyydestä harrastustapahtumissa sekä varmistettava myönteinen ja kannustava suhtautuminen muihin harrastuksiin.

PUOLEN PELIN TAKUU (PELUUTTAMINEN)

Puolen Pelin Takuu – sääntö (=PPT) on voimassa: ennen kautta käytävien pelisääntökeskustelujen yhteydessä vanhempien ja pelaajien kanssa sovitaan yhdessä, miten joukkueen jokaisen pelaajan pelaaminen varmistetaan pelin, turnauksen ja kauden tasolla. Kun joukkueeseen kuuluu paljon pelaajia, se on pyrittävä jakamaan ottelutapahtumiin riittävän moneen joukkueeseen niin, että vähintään PPT toteutuu kaikille. Jokainen pelaaja on kentällä sekä saa mahdollisuuksia kokeilla eri pelipaikoilla. Jos joukkueen koko pelitapahtumissa on suurempi kuin ilmoitettu maksimi, on joukkueen sovittava pelisääntökeskusteluissaan, miten peluuttaminen toteutuu kaikkien joukkueen toimintaan osallistuvien kesken.

YLEISIÄ OHJEITA KAIKILLE LEIKKIMAAILMAN IKÄLUOKILLE:

Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät. Pelinohjaaja käyttää vain vihreää erotuomarikorttia. Tilanteen niin vaatiessa pelaajaa voidaan huomauttaa tai hänet voidaan jopa poistaa kentältä, mutta joukkue saa jatkaa täysilukuisena. Paitsiosääntö ei ole voimassa. Joukkue saa ottaa kentälle yhden lisäpelaajan, kun vastustaja johtaa vähintään viidellä (5) maalilla. Etu menetetään eron vähentyessä kahteen (2) maaliin.
Kulmapotku potkaistaan kentän kulmasta. Jos kenttä on leveämpi kuin suosituskoko, potkaistaan kulma suosituskoon mukaiselta etäisyydeltä.

Vastustajien on oltava aloituspotkuissa, vapaapotkuissa, maaliheitoissa, kulmapotkuissa ja rangaistuspotkuissa vähintään 5,5 metrin etäisyydellä pallosta. Kentän pituuden pitää aina olla leveyttä suurempi.

5v5 – pelimuodossa maalipotkun tilalla on maaliheitto. Maaliheitto heitetään mistä tahansa osasta rangaistusaluetta. Maalivahti ei saa tehdä maalia suoraan omalta rangaistusalueeltaan. Pelissä olevan pallon maalivahti saa potkaista käsistään. 5v5 –pelissä maalin tekeminen suoraan aloituspotkusta johtaa maalin hylkäämiseen ja maaliheittoon vastustajalle.


JALKAPALLON KAVERIMAAILMA (12 – 15 -vuotiaat tytöt ja pojat)

Jalkapallon Kaverimaailmassa jokaisella tytöllä ja pojalla on oikeus ohjattuun, monipuoliseen ja turvalliseen harrastamiseen. Kaveruus, yksilöllisyyden kunnioittaminen ja hyväksyminen sekä opettaminen ja yksilöllisen oppimisen tukeminen ovat ikävaiheen kannalta keskeisiä tavoitteita. Erittäin tärkeätä on huomioida pelaajien erilaiset tarpeet ja mahdollisuus osallistua joukkueen toimintaan. Pelaajia kannustetaan harjoittelemaan myös seuran ohjattujen harjoitusten ulkopuolella.

OPERAATIO PELISÄÄNNÖT

Jokaisessa toimintaan osallistuvassa joukkueessa tehdään Operaatio Pelisäännöt. Pelisääntökeskustelut käydään seuran oman kasvatuksen ja ohjauksen linjan pohjalta. Kaverimaailmaikäisten joukkueiden on sovittava ainakin peluuttamisesta, joukkueen pelaajien ja taustojen/vanhempien päihteettömyydestä harrastustapahtumissa sekä varmistettava myönteinen ja kannustava suhtautuminen muihin harrastuksiin.

VAIHTO-, PAITSIO- JA JOKERIPELAAJA SÄÄNNÖT

Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät. 5v5 -peleissä paitsiosääntö ei ole voimassa. 8v8 -peleissä on voimassa normaali puolen kentän paitsiosääntö. 5v5 ja 8v8 -peleissä joukkue saa ottaa kentälle yhden lisäpelaajan, kun vastustaja johtaa vähintään viidellä (5) maalilla. Etu menetetään eron vähentyessä kahteen (2) maaliin.

Kulmapotku potkaistaan Kaverimaailman ikäluokissa kaikissa pelimuodoissa kentän kulmasta.
Maalipotku potkaistaan maalialueelta (max. 4m maalirajasta). Vastustajien on oltava aloitus-, vapaa-, kulma- ja rangaistuspotkuissa vähintään 5,5 metrin päässä pallosta.


JALKAPALLON TULEVAISUUSMAAILMA (16 – 19 –vuotiaat tytöt ja pojat)

Jalkapallon Tulevaisuusmaailmassa jokaisella nuorella on oikeus monipuoliseen harrastamiseen ohjaajana ja ohjattavana. Kaveruuden ohella tulevaisuuden suunnitteleminen ja omiin mielenkiinnon kohteisiin suuntautuminen ovat valintoja ohjaavia tekijöitä. Tulevaisuusmaailman ikä on tavoitteiden asettamista ja toteuttamista omalla yksilöllisellä tavalla, mutta kuitenkin niin, että saatavilla on aikuisten tukea ja kannustusta.

OPERAATIO PELISÄÄNNÖT

Jokaisessa toimintaan osallistuvassa joukkueessa suositellaan Operaatio Pelisääntöjen tekemistä joukkueen johdon ja pelaajien välillä. Pelisääntökeskustelut käydään seuran oman linjauksen pohjalta. Tulevaisuusmaailmaikäisten joukkueiden kannattaa sopia ainakin joukkueen pelaajien ja taustojen päihteettömyydestä harrastustapahtumissa.

VAIHTO-, PAITSIO- JA JOKERIPELAAJA SÄÄNNÖT

Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät paitsi 11v11 – pelissä, jossa vaihdot ovat edestakaiset, mutta pelikatkon aikana (liiton kilpailuissa omat erillismääräykset). 5v5 -pelissä paitsiosääntö ei ole voimassa. Muissa pelimuodoissa on voimassa normaali puolen kentän paitsiosääntö. 5v5 ja 8v8 – pelissä joukkue saa ottaa kentälle yhden lisäpelaajan, kun vastustaja johtaa vähintään viidellä (5) maalilla. Etu menetetään eron vähentyessä kahteen (2) maaliin.

 SPL:n Kaikki Pelaa -säännöt :PDF

 

Uutiset

15.12.2017
Edustus uutiset

TPV kohtaa lauantaina Tampere Unitedin pirkkahallissa

Tryout jakson päättää harjoitusottelu paikalliskilpailija TamUa vastaan. Molemmissa leireissä nähtäneen useita testipelaajia ja TPV:n valmennuksen mukaan joulukuinen ottelu onkin enemmän pelaajien tarkkailua ja seuraamista kuin valmiin pelimuodon testaamista.
05.12.2017
Naiset uutiset

Naisten edustusjoukkueella alkaa tryout harjoitukset 13.12

Jos olet motivoitunut ja haluat pelata hyvässä jengissä, niin tule harjoituksiimme kokeilemaan tryout jaksolle.
29.11.2017
Edustus uutiset

Jesse Oksaselle jatkosopimus

TPV:n edustusjoukkue on solminut keskikenttäpelaaja/hyökkääjä Jesse Oksasen (-95) kanssa kauden 2018 kattavan jatkosopimuksen. 22-vuotias Oksanen aloittaa jo kolmannen kautensa TPV:n edustusjoukkueessa.
23.11.2017
Edustus uutiset

Edustusjoukkueelle lisää jatkosopimuksia

Sopimusneuvotteluiden kanssa on edetty rauhassa ja pelaajille on ennen sopimuksen syntyä tehty selväksi että vaatimustaso kasvaa ja pitkien pelireissujen vuoksi sitoutuneisuus joukkueen tekemiseen on oltava korkeammalla tasolla jälleen kerran.

Edustusjoukkueen ensimmäiset jatkosopimukset saatu valmiiksi

21.11.2017 Edustus uutiset
Sopimusneuvottelut ovat täydessä käynnissä useiden pelaajien kanssa ja täysi tohina…

Jyri Virkki naisten joukkueen uusi päävalmentaja

19.11.2017 Naiset uutiset
38-vuotias Jyri Virkki on naisten seuraava päävalmentaja. Pari vuotta valmennuksesta…

TPV Powerchair palkittiin Yhdenvertainen Suomi -tunnustuspalkinnolla

19.11.2017 Muut uutiset
Yhdenvertainen Suomi -tunnustukset mahdollistamisesta ja avoimuudesta…

Suomen Cupin lohkovaiheen otteluohjelma selvillä

17.11.2017 Edustus uutiset
Lohkovaiheen otteluparit vahvistettiin ja otteluiden aikataulut on saatu valmiiksi. TPV…

Seuraavatottelut

Miehet edustus2

Naiset edustus2

TPV2 kopio

a2. Ilves - TPV
EI OTTELUITA
Ei otteluita

Seuratiedotteet

12.12.2017
Seuratiedotteet

Tervetuloa joulukahveille!

TPV:n naisjaosto keittää jälleen kahvit ja glögit seuraväelle torstaina 14.12. seuran toimistolla (Teiskontie 1 A). Tervetuloa juomaan kupponen kuumaa ja tapaamaan muita seuran jäseniä. Ovet ovat auki klo 13-17. Mukavaa joulun odotusta kaikille!
07.12.2017
Seuratiedotteet

TPV:n viestintäkysely

Kehitämme seuran viestintää vuonna 2018. Auta meitä kehittämään viestintää vastaamalla oheiseen kyselyyn. Kyselyä saa jakaa vapaasti seuran sisällä. Kysely on osoitettu kaikille seurassa toimiville; TPV:n organisaatiossa työskenteleville, joukkueiden…
09.11.2017
Seuratiedotteet

Syyskokous valitsi uuden hallituksen

Tampereen Pallo-Veikot ry:n syyskokouksessa 9.11. valittiin seuran uusi hallitus ja vahvistettiin mm. toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2018.
01.11.2017
Seuratiedotteet

Syyskokous torstaina 9.11.

Tampereen Pallo-Veikot ry:n sääntömääräinen syyskokous järjestetään 9.11.2017 klo 18.00 seuran toimistolla (Teiskontie 1 A).

Muutoksia seurajohtoon kaudelle 2018

10.10.2017
TPV:n puheenjohtaja Ville Salonen ei aio jatkaa tehtävässään puheenjohtajana eikä mukana…

Raili Nevala eläkkeelle

03.10.2017
Olen vuosilomalla ja jään eläkkeelle 1.11.2017 alkaen. Kiitos yhteistyöstä ja hyvää…

Kauden päättäjäiset 21.10.2017

03.10.2017
Kauden 2017 päättäjäiset järjestetään TAMK:n juhlasalissa os. Kuntokatu 3 21.10.2017 klo…

Futisklubin talvitoiminta käynnistyy 8.10. HUOM. PAIKKA MUUTTUNUT

07.09.2017
Futisklubin talvitoiminta alkaa sunnuntaina 8.10. klo 13-15 Kauppi 2:lla. Marraskuussa…

Päätukijat

Tukijat

TPVNettiPlussaMainos0117CMTurtIntersKosk GUTZ
© Copyright 2017 Tampereen Pallo-Veikot ry. All Rights Reserved.